Den här sidan är en annons

Just nu bygger Swebostad brf Porslinsblomman i Askeslätt – 20 radhus i bostadsrättsform.

”Vi vill vara en del av utvecklingen när kommunen växer”

Lidköping är en av de kommuner som växer starkt de kommande åren, i takt med detta ökar efterfrågan på nyproducerade bostäder. Götenehus är en aktör som i hög grad finns med i den utvecklingen.

Lidköping är vår hemmamarknad, säger Tobias Lorentzon, affärsutvecklingschef på Götenehus. Vi har huvudkontor och fabrik i Götene, två mil från Lidköping. Historiskt har vi byggt väldigt mycket i Lidköping, och vi känner att vi är en del av kommunens framtid när fler vill flytta hit och bosätta sig här. Samtidigt är vi en av Sveriges främsta hustillverkare som bygger radhus, villor och flerbostadshus över hela landet.

Götenehus ingår i koncernen Götenehus Group där även varumärkena Swebostad och Trähusstaden ingår. Swebostad bygger standardiserade radhus och lägenheter i bostadsrättsform i nya områden. Ett sådant bostadsområde är populära Askeslätt i Lidköpings kommun där det byggs för fullt just nu. I Askeslätt är det nära till natur med 10 minuters cykelväg till Lidköpings centrum. Här har Swebostad förvärvat mark och bygger 20 enplans- och tvåplansradhus.

– Tidigare har vi byggt 28 radhus och lägenheter i samma område, och förhoppningen är att få vara med på ytterligare etapper, säger Tobias Lorentzon. Även Trähusstaden har ett projekt på gång i Askeslätt med 26 hyreslägenheter och 6 LSS-boenden.

Tobias Lorentzon är affärsutvecklingschef på Götenehus. (Foto: Rosie Alm)

Också Sjölunda, åtta kilometer utanför Lidköping, är ett populärt område där många barnfamiljer valt att slå sig ner. Här planerar Götenehus att bygga 11 friliggande villor med äganderätt. Husen blir i två plan med tillhörande carport. Två olika hustyper finns att välja på: 130 och 138 kvadratmeter.

Trähusstaden som är delägt av Götenehus Group är ett relativt nystartat fastighetsbolag med mål-
sättning att bygga bostadsområden med hyresrätter.  

– Det som utmärker koncernen är att vi bygger klimatsmart i trä och arbetar aktivt med social och ekonomisk hållbarhet, säger Tobias Lorentzon, som i det sammanhanget gärna lyfter fram de moderna fabrikerna för byggsystem av planelement respektive modulhus som kompletterar varandra och ger en värdefull flexibilitet.

Om Götenehus Group

  • Götenehus Group är en etablerad aktör på den svenska bostadsmarknaden där koncernen bedriver bostadsutveckling och småhus­verksamhet genom varu­märkena Götenehus och Swebostad.
  • Verksamheten omfattar utveckling av nya bostadsområden samt försäljning och uppförande av industriellt producerade bostäder av trä.
  • Koncernen bedriver också långsiktig förvaltning av bostäder genom det delägda fastighetsbolaget Trähus­staden Sverige AB.
  • Götenehus B-aktier är listade på Nasdaq First North Growth Market.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email