Den här sidan är en annons

1906 byggdes denna vackra byggnad som är en av Fyrkantens bostadsfastigheter.

”Vi vill alltid kunna erbjuda den bästa lokalen för varje hyresgäst”

När Fyrkantens Förvaltning bygger och renoverar görs detta med stort engagemang och omsorg om fastigheterna. Detta är tydligt för var och en som får möjligheten att höra historien om hur allt började och vilka fantastiska fastigheter man renoverat under åren.

Det var 1980 som Alf och Lena startade Fyrkantens Ventilation. Fokus låg då på inomhusklimat i bostadshus, något Alf tvingats lära sig mer om, då sonen föddes med svår astma. Från ett kontor i bostadshusets källare utvecklades under åren ett företag som i dag är ett av de största privatägda ventilationsbolagen i Sverige. Och för att knyta ihop säcken jobbar i dag sonen Andreas här. 

Först 1997 startades Fyrkantens Förvaltning och i dag äger och förvaltar man 27 fastigheter med en uthyrningsbar yta på ca 177 000 kvm varav 121 lägenheter. I detta bolag är dottern Linda engagerad. 

På Fyrkanten verkar man alltid ha fullt upp. Just nu bygger man bland annat om det gamla Gjuteriet nere i hamnen och planerar för bygge av en skola på Rörstrand. Just detta att renovera gamla industrifastigheter har blivit lite av Fyrkantens signum. 

– Ja, vi har en tro på att tänka långsiktigt och miljömässigt, säger Linda. Vi tror även att mäniskor trivs lite bättre i miljöer där man lagt ner mycket hjärta för att behålla byggnadernas själ. Vi älskar därför att renovera dessa historiska byggnader och erbjuda dem till uthyrning. Man kan aldrig få samma känsla i något nybyggt.

Fr vänster, Andreas Almqvist, Alf Almqvist och Linda Almqvist.

En annan del av Fyrkantens affärsidé är att alltid kunna erbjuda den bästa lokalen för varje hyresgäst. 

– Det är lika roligt varje gång vi får träffa någon som har en idé om hur de vill starta eller utveckla sin verksamhet och tillsammans hitta den lokal och planlösning som passar dem bäst. Då vi ritar själva brukar detta vara en både snabb och smidig process. 

Att hyresgästerna sedan verkar trivas hos Fyrkanten tackar de servicepersonalen för. Där jobbar både elektriker, rörmokare, maskinförare och fastighetsskötare. 

– Vi har världens bästa gäng, vilket vi även ofta får höra från våra hyresgäster.

Bild från Filmstaden i Solna, en inspiration till de bostadsfastigheter man har för avsikt att bygga vid Tändstickan.

Det finns även större projekt på gång hos Fyrkanten. På den stora parkeringsplatsen söder om gamla Tändstickan planerar man byggnation av bostäder. Som vi redan förstått är det klassiskt och genuint som verkar gälla och så även i denna byggnation. Här kommer Lidköpingsborna erbjudas en unik miljö med hus i  klassisk utformning och varma nyanser. Stor vikt ska läggas vid en grön innergård då man i dagsläget planerar för ett underjordiskt parkeringsgarage. En inspiration till byggnaderna är Filmstaden i Solna där man lyckats med att binda ihop äldre bebyggelse med ny i klassisk stil. 

– Det går redan nu att anmäla intresse för dessa lägenheter på vår hemsida. Som vi planerar nu kommer en del även att byggas som bostadsrätter. 

Mellan alla byggnationer är även kultur och idrott något som engagerar och man stödjer flera föreningar och kulturevenemang genom sponsring. Att Fyrkantens hjärta klappar i blå-vitt för Villa är det nog ingen som missat.

Sibirien, de tidigare lerladorna på Rörstrand, är bevarade och ombyggda till kontor.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email