Den här sidan är en annons

SEBs lokala bankkontor i Lidköping erbjuder alltid personliga möten där det gör skillnad. ”Vi känner våra kunder, och det är uppskattat”, säger kontorschef Jessica Lenntun. (Foto: Rosie Alm)

”Vi stöttar både när det går bra och i svåra tider”

SEB må vara en liten aktör på den lokala marknaden i Lidköping. Men de känner sina kunder och har hög tillgänglighet och servicenivå. Dessutom finns hela storbankens kompetens i ryggen.
– Vi är en bank för hela livet och finns med och stöttar även när det krisar. Det är vi väldigt stolta över, säger Jessica Lenntun, kontorschef för SEB i Lidköping.

Lidköping växer så det knakar och har blivit en hemvändarstad. Flera privatpersoner och egna företagare har upptäckt att det går alldeles utmärkt att arbeta på distans nu under pandemin. Många som tidigare flyttat till större städer på grund av jobbet väljer nu att flytta tillbaka.

– Vi tror att det är närheten till Vänern och den levande småstaden med närhet till allt som lockar. Trots att villapriserna till viss del ökat till följd av inflyttningen, tycker många att man får mycket mer villa för pengarna här jämfört med Stockholm och Göteborg.

Intresset för att välja klimatsmart även när det gäller bostaden har ökat. SEB som har ett utvecklat miljöarbete hjälper både sina privat- och företags­kunder att välja grönt. Villakunderna erbjuds förmånliga gröna bolån när de köper klimatsmarta boenden. För villakunder som vill minska sin energiförbrukning genom att installera solceller erbjuds ett särskilt solcellslån. 

Även miljömedvetna fastighets­bolag som bygger Svanenmärkt, guld- eller silvercertifierad miljöbyggnad eller certifierat passivhus erbjuds förmånlig grön finansiering.

– Det är inte bara miljön som vinner på det, utan det håller ju nere elräkningen också, säger Jessica Lenntun.

Traditionellt sett är SEB en företagarbank och har utsetts av Finans­barometern som Årets affärsbank tre år i rad. Men SEB är även en fullsortimentsbank för privatkunder. Förra året utsågs även banken för första gången till Årets privatbank av tidningen Privata affärer.

– Vi erbjuder alltid personliga möten där det gör skillnad. Det är viktiga livshändelser som rör allt från när man köper sin första bostad, gifter sig, blir förälder, slutar jobba och startar eget med mera. Naturligtvis i kombination med ett utvecklat utbud av digitala tjänster. 

Under pandemin har många företag haft det tufft. Det sägs att det är i motgången man prövar vännen. Och kanske gäller det även för banker. 

– Vi har hjälpt våra företagskunder för att de ska kunna hålla sig flytande under den här tiden som har varit tuff för alla – till exempel med amorteringsfrihet. Vi är stolta över att vara en bank som finns där och ställer upp både när det går bra och när det är sämre tider, säger Jessica Lenntun.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email