Den här sidan är en annons

– Det är en skön tillfredsställelse i att få lämna över nyckeln i direktkontakt med en kund till en bostad som vi själva kan tänka oss att bo i och är stolta över, säger vd Gunnar Lundström. (Foto: Rosie Alm)

”Vi bygger bostäder vi själva vill bo i”

Sedan Projektlaget bildades har det funnits en målsättning att bygga egenutvecklade bostäder – både hyresrätter och bostadsrätter.
– Vi vill vara med och utveckla Lidköping som stad. Framför allt ger det en större känsla av mening att i direktkontakt med kunden få bygga och lämna över nycklarna till en bostad som vi själva kan tänka oss att bo i och är stolta över, säger Gunnar Lundström, vd för Projektlaget.

Kompetensen och erfarenheten för att bygga egenutvecklade bostäder finns från tidigare arbetsliv i företaget. Närmast bygger Projektlaget en bostadsrättsfastighet i kvarteret Skyffeln där det nu bara finns en pizzeria som är inhyst i en gammal uttjänt bensinmack. Där blir det bostadsrätter i hörnet Esplanaden–Förstadsvägen med ljusa lägenheter i sydvästläge.  

– Alla lägenheter får balkong eller uteplats med kvällssol. Om allt går enligt planerna, och bygglovet går igenom, blir det ett parkeringsgarage under hela fastigheten där de boende kan parkera och sen ta hissen direkt upp till lägenheten.

En förstudieskiss över hur ett fler­bostadshus skulle kunna se ut på fastigheten Skyffeln.

Det är extra attraktivt med parkeringsgarage då det i dag inte finns många lägenheter i Lidköping där man kan ta sig torrskodd med matkassarna och barnvagnen direkt upp i lägenheten.

– Det är viktigt att Lidköping förtätas då fler invånare ger bättre underlag för fler butiker, caféer och restauranger i Lidköping säger Gunnar Lundström. 

Tillsammans med Kvarteret Skäran som AB Bostäder bygger blir det som en ny stadsdel och med dess närhet till både sandstrand, skola, tåg, buss och mataffär borde det vara attraktivt för många.

Förhoppningen är att kunna ta det första spadtaget under andra halvan av 2023. Inflyttning blir då vid årsskiftet 2024/2025.

– Vi letar efter fler liknande fastigheter eller råmark för att utveckla bostäder. Om någon läsare sitter med en sådan mark är ni välkomna att höra av er, säger Gunnar.

Esplanaden med nybyggda kvarter och grönskande trädallé.

Fakta

Projektlaget är med sin affärsidé, att tillsammans med kunden och leverantörerna bilda ett gemensamt lag som projekterar och bygger, en nytänkande byggentreprenör. Projektlaget bygger främst flerbostäder, industrilokaler, äldreboenden och skolor.

Välkommen att anmäla intresse för att hyra eller köpa en bostad av Projektlaget på: info@projektlaget.se

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email