Den här sidan är en annons

Kvarteret Laken ligger på Skaragatan centralt i Lidköping. Här planerar Frenbo för 130 lägenheter och parkeringsgarage.

Lokalt fastighetsbolag satsar stort på bostäder i Lidköping

Frenbo Fastigheter är ett lokalt fastighetsbolag som verkar i Lidköping och ägs av tre lokalt förankrade personer. De flesta av fastigheterna hyrs av olika företag som till exempel HM, Jysk, Elgiganten och Åhléns – för att nämna några. Men här finns även bostadsfastigheter där nya byggprojekt är aktuella.

Vår affärsidé är att vi ska finnas i Lidköping och utveckla vårt fastighetsbestånd och dessutom bygga nytt, säger Frenbos vd och delägare Jörgen Ehn, med 30 års erfarenhet både inom kommunal och privat fastighetsförvaltning. Just nu har Frenbo fyra aktuella nybyggnadsprojekt.

Ett av dessa är kvarteret Nyckelpigan centralt i Lidköping i Margretelundområdet.

– Här är vi i gång och renoverar 24 lägenheter och bygger 15 nya, berättar Jörgen Ehn. 

Ett annat projekt är kv Pollux, även kallat Åhlénshuset. Det är i dag en affärsfastighet med parkeringsdäck på taket.

– Här på taket blir det ytterligare en våning där vi bygger 24 radhuslägenheter, säger Jörgen Ehn. Vi har fått bygglov och ligger i startgroparna för detta projekt. Mer central kan man nästan inte bo.

Jörgen Ehn är delägare och vd för fastighetsbolaget Frenbo. (Foto: Rosie Alm)

I Kvarteret Laken som ligger på Skaragatan har Frenbo i nära samarbete med kommunen tagit fram en detaljplan för ett stort och attraktivt bostadsprojekt i centrala Lidköping som ska rymma 130 nya lägenheter och parkeringsgarage.

– Här fanns tidigare en ICA-butik, berättar Jörgen Ehn. Nu används lokalerna av kommunen som mötesplats för seniorer och hemvårdsteam. De här funktionerna kommer att finnas kvar i modernare utrymmen. 

På Kartåsens utbyggda industriområde har Frenbo byggt en anläggning för Postnords sortering och kundcenter.

– Granne med Postnord finns en tomt där det går att uppföra en byggnad på 3 000 kvadratmeter bottenyta, berättar Jörgen Ehn. Allt är klart för att bygga med flexibla lösningar  för rätt hyresgäst. Bra skyltläge och läge för exempelvis volymhandel.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email