Familjen Duman bodde tidigare i Lidåker, men flyttade i höstas till Askeslätt där de köpte en villa.

Bygga & Bo

”Askeslätt – ett lugnt och tryggt område som vi trivs jättebra i”

I Askeslätt vill många bo, tomterna går åt och det byggs för fullt. Hit flyttade Familjen Duman som består av mamma Helin och pappa Irfan med de tre barnen som är fyra, två och ett år. Flyttlasset gick i oktober förra året. De har nu hunnit känna in sig i området, och omdömet är positivt.

Text: Anders Post
Foto: Rosie Alm

Helin Duman är gymnasielärare och Irfan arbetar i bageri. Helin är född i Sundsvall, men flyttade tidigt till Lidköping där hennes pappa övertog en pizzeria. Nu är hon mammaledig och har fullt upp med barnaskaran. Avlastning blir det på förskolan som ligger i närheten.

– Tidigare bodde vi i Lidåker, berättar Helin. Vi hade länge letat efter hus i ett bra område som skulle passa oss. Det blev många visningar, men så hittade vi en tomt med ett nyckelfärdigt hus på 133 kvadratmeter i Askeslätt. I området bor även mina föräldrar sedan tidigare, så det var inte helt obekant för oss.. 

I Askeslätt är det många barnfamiljer som slagit sig ner, och det tycker Helin och Ifran är perfekt eftersom de själva har tre barn.

– Ja det passade oss väldigt bra. Själva bor vi ju i villa, men här är det annars en ganska blandad bebyggelse. Många vill flytta hit så det byggs överallt.

Vad karaktäriserar Askeslätt skulle du vilja säga?
– Ett lugnt och tryggt område, som vi trivs jättebra i. Det är öppet och luftigt, vilket ger en speciell frihetskänsla, säger Helin.

Är det något ni saknar? 
– Det skulle vara fler lekplatser i så fall. Men det ska komma har jag hört.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email